پرپشت شدن موی نوزاد (ارائه 11 راهکار تضمینی + بررسی دلایل)

بسیاری از نوزادان چه در بدو تولد چه در سال‌های اول زندگی موهای نازک و کم پشتی دارند. یکی از دغدغه‌های والدین پرپشت شدن موی نوزاد با استفاده از روش‌های ایمن و صحیح است.

درست است که حجم موی کودک کاملا به عوامل ژنتیکی بستگی دارد، اما باز هم راهکارهایی برای بهبود رشد موی سر نوزاد وجود دارد. در ادامه درباره این راهکارها با هم صحبت می‌کنیم.

روند و زمان رشد موی جنین چگونه است؟

بر اساس تحقیقی در سال ۲۰۱۱، زمان رشد موی جنین در حدود هفته ۹ تا ۱۲ بارداری در رحم مادر است. درست پس از تولد نوزاد و حدود دو تا سه ماه بعد از تولد، موهای نوزاد می‌ریزند. در این زمان موی نوزاد وارد چرخه رشد جدیدی می‌شود و مجدد شروع به رویش می‌کند.

در یک فاصله زمانی کوتاه بین ریزش و رویش مجدد ممکن است کودک طاس به نظر برسد که هیچ نگرانی برای این مورد نباید داشته باشید و کاملا طبیعی است.

خوب است بدانید که در داخل رحم مادر سطح هورمونی که رشد مو را تسریع کند، زیاد است. پس از زایمان، سطح این هورمون به سرعت کاهش می‌یابد. در نتیجه رشد موی کودک کند می‌شود. رشد موی نوزاد پس از تولد به ژنتیک او بستگی دارد. به عنوان مثال مطالعات نشان می‌دهد که نوزادانی که پوست تیره‌تری دارند، نسبت به نوزادانی که پوست روشن‌تری دارند، موهای پرپشت‌تری دارند.

دلایل ریزش موی نوزاد چیست؟

ریزش موی نوزاد

مهمترین دلایل ریزش موی نوزاد عبارت‌اند از:

  •  مدل خوابیدن: نوزادان در طول شبانه روز به حالت خوابیده هستند. اصطکاک و تماس زیاد با زمین منجر به ریزش مو می‌شود. تغییر جای سر نوزاد و چرخاندن آن در جهت‌های مختلف این مشکل را حل می‌کند.
  •  بیماری: گاهی اوقات دلایلی مثل اختلال تیرویید در نوزادان باعث ریز مو می‌شود بنابراین اگر شدت ریزش غیر طبیعی است با نظر پزشک یک چکاپ انجام دهید.
  •  آلوپسی آتا: آلوپسی یک اختلال خود ایمنی است که دلایل ژنتیکی دارد و باعث ریزش تکه‌ای و طاسی تکه‌ای در نقاط مختلف سر می‌شود. نگران نباشید با درمان موضعی پزشک در پر پشت شدن موی سر نوزاد به شما کمک خواهد کرد.

برای پرپشت شدن موی نوزاد چکار کنیم؟

نکته اصلی این است که سرعت رشد موی نوزاد کاملا یک ویژگی شخصی است و عدد مشخصی ندارد. در هر صورت شما مشتاق رشد موی سر نوزاد خود هستید و برای رشد موهای ضخیم تر و سالم تر در نوزادان، می‌توان از چندین روش موثر استفاده کرد که در ادامه به آن اشاره می‌کنیم:

1- ماساژ پوست سر

ماساژ پوست سر با روغن هایی مانند روغن نارگیل یا روغن بادام می تواند جریان خون را افزایش داده و فولیکول های مو را تغذیه کند. روغن را بمالید، بگذارید حدود ۲۰ دقیقه بماند و سپس آن را کاملا بشویید.

2- شستشوی مناسب

نوزاد را یکبار در هفته یا حداقل دوبار در هفته حمام کنید و روش درست این کار را در مقاله شستشوی نوزاد بخوانید. تجمع کثیفی و چربی روی پوست سر کودک شما می‌تواند باعث خشکی شود و رشد مو را کند کند. این شستشو باید با شامپوی نوزاد و کودک ملایم و استاندارد صورت بگیرد.

دلیل اینکه روی شامپوی مناسب تاکید می‌کنیم وجود فرمولاسیون مناسب پوست سر نوزاد در این محصولات است. برندهای معتبر شامپوی نوزاد را همراه با روغن های مختلف، نظیر نارگیل یا آووکادو تولید می‌کنند تا اثر خشک کردن پوست سر توسط املاح آب خنثی شود.

برندهایی که در آزمایشگاه‌های تخصصی زیر نظر پزشکان فرمول شامپوی کودک تولید و تست می‌شود را می‌توانید در مقاله بهترین شامپو بچه مطالعه کنید. نکته مهم این است که باید محصولات این برندها را از فروشگاهی که اصالت کالا را تضمین می‌کند و کالای فیک را به جای اصل جایگزین نمی‌کند، تهیه کنید.

خرید شامپو چیکو اصل

خرید شامپوی نوزاد

3- باز کردن گره مو

اگر کودک شما موهای فرفری یا مجعد دارد که مستعد خشکی است که به راحتی گره می‌خورد. گره‌ها می توانند شکسته شوند و باعث ریزش موی کودک شما شوند. از گره باز کن یا آبرسان مو استفاده کنید.

استفاده از این محصول به محافظت و تقویت مو کمک می کند، که می تواند باعث رشد و کاهش شکستگی شود. بعد از شامپو کردن، نرم کننده را بمالید، سپس موهای کودک خود با آب گرم بشویید.

4- حوله نرم

برای خشک کردن پوست سر یا آبگیری مو از حوله نوزاد نرم و نخی استفاده کنید. حوله زبر به فولیکول‌های ظریف مو آسیب می‌رساند.

5- تغذیه مناسب

استفاده از رژیم غذایی مناسب برای پرپشت شدن موی نوزاد بسیار مهم است. موادی که سرشار از ویتامین و مواد معدنی مفید هستند را در برنامه غذایی کودک بالای 6 ماه بگنجانید.

به عنوان مثال کدو حلوایی، کدو تنبل، هویج، انبه ویتامینA دارند. مغزها و دانه ها سرشار از ویتامین E هستند. تخم مرغ و ماهی منابع عالی پروتئین هستند. غذاهای غنی از ویتامین B عبارتند از لوبیا و گوشت و سیب‌زمینی و سبزیجاتی مانند سبزی های برگ دار سرشار از آهن هستند که به انتقال خون و اکسیژن به فولیکول های مو و تحریک رشد کمک می‌کند.

6- برس زدن ملایم

به طور مرتب پوست سر نوزاد خود را با برس نوزاد با موی نرم برس کنید تا گردش خون تحریک شود. این کار به حذف سلول های مرده پوست و رشد موی سر نوزاد کمک می‌کند.

7- هیدراته نگه داشتن بدن نوزاد

مصرف آب کافی برای سلامتی کلی بدن و رشد موی سر نوزاد مهم است.

8- پرهیز از بستن سفت مو

اگر کودک شما چند تار موی باقی مانده دارد، ممکن است وسوسه شوید که آن را باکش ببندید یا از گیره مو استفاده کنید. اما بستن بیش از حد موهای کودک می تواند به فولیکول های مو آسیب برساند و باعث ریزش مو شود. اگر می خواهید موهای نوزاد را حالت دهید، هدبندهای نرم را انتخاب کنید.

9- به شکم خواباندن نوزاد

حتما می‌دانید که خوب است از دو ماهگی نوزاد را تایم کوتاهی روی شکم قرار دهید تا ماهیچه‌هایی قوی برای سینه خیز رفتن داشته باشد. این کار می‌تواند به پوست سر اجازه استراحت دهد و از اصطکاک موی سر نوزاد و ریزش آن جلوگیری کند.

با اجرای مداوم این نکات، می‌توانید به طور موثر به رشد موی سر کودک و پرپشت شدن موی نوزاد کمک کنید. هر نوزاد منحصر به فرد است، بنابراین نتایج به کار گیری راهکارها ممکن است بر اساس ژنتیک و عوامل سلامت فردی متفاوت باشد.

10- استفاده از ژلاتین

ژلاتین یک اسید آمینه حاوی 95 درصد پروتئین و برای تقویت موی نوزاد است. کاربردهای پودر ژلاتین به صورت خوراکی و موضعی است. به هر حال، این یک راه حل معجزه آسا برای رشد موی نوزاد است. یک قاشق غذاخوری ژلاتین را با آب مخلوط کرده و سپس آن را روی پوست سر کودک خود بمالید. گذاشتن آن به مدت 10 تا 15 دقیقه روی پوست سر کودک زمان کافی برای جذب فواید آن توسط پوست است.

ژلاتین برای رشد موی نوزاد

11- ژل آلوئه ورا

برای نرمی و تقویت موهای نوزادتان، کمی ژل آلوئه ورا روی پوست سر او ماساژ دهید. این ژل گیاهی، سرشار از آنزیم‌هایی است که فولیکول‌های مو را تقویت می‌کنند. قبل از استفاده، حتماً مقدار کمی از ژل را روی قسمت کوچکی از پوست سر نوزاد تست کنید تا از عدم حساسیت پوست او اطمینان حاصل کنید. سپس، ژل را به آرامی روی پوست سر ماساژ دهید و از تماس آن با چشم‌ها و دهان نوزاد خودداری کنید. پس از حدود 10 دقیقه، موهای نوزاد را با آب ولرم بشویید.

سوالات متداول

برای رشد موی نوزاد از چه روغنی استفاده کنیم؟
روغن ماکادامیا، یک مرطوب‌کننده طبیعی و غنی است که موهای خشک و وز نوزاد را نرم و لطیف می‌کند. این روغن ارزشمند، گره‌های مو نوزاد را باز کرده و شانه کردن موهای ضخیم و فر را آسان‌تر می‌کند، بدون اینکه موها چرب به نظر برسند.
چرا بعضی از نوزادان با مو به دنیا می‌آیند و برخی از نوزادان طاس به دنیا می‌آیند؟
نوزادان با حجم موی مختلف به دنیا می‌آیند و این موضوع کاملا طبیعی است و بستگی به تاثیر هورمون مادر از هفته ۱۴ تا ۲۲ بارداری، بر جنین داخل رحم دارد که رشد مو را افزایش می‌دهد. این موها ممکن است قبل از تولد نوزاد بریزند اما بسیاری از نوزادان هنگام تولد مو دارند.
رشد موی جنین در چند ماهگی شروع می‌شود؟
رشد موی جنین در حدود هفته ۹ تا ۱۲ بارداری (۳ تا ۴ ماهگی) شروع می‌شود.
آیا ممکن است رنگ موی نوزاد هر چه بزرگتر می‌شود تغییر کند؟
بله ممکن است. تغییر رنگ موی نوزاد به دلیل نوسان هورمونی است که بر تولید ملانین موثر است. همچنین اگر نوزاد زیاد در معرض نور خورشید باشد ممکن است موی روشن چند درجه تیره‌تر شود. رنگ موی اصلی کودک حدود ۶ یا ۷ سالگی مشخص می‌شود.
اولین بار بهتر است موی نوزاد را در چه سنی کوتاه کنیم؟
تعیین زمان مناسب برای اولین کوتاه کردن موی کودک می تواند به عوامل مختلفی از جمله حجم مو کودک بستگی داشته باشد. برخلاف باور عموم کوتاه کردن موی نوزاد هیچ تاثیری در پرپشت شدن موی نوزاد ندارد. کوتاه کردن مو تنها به یکنواخت بلند شدن موها کمک می‌کند. اما هر گاه موهای جلوی سر دید نوزاد را مختل کرد حتما به کوتاهی موی سر نوزاد اقدام کنید.

جمع‌بندی

رشد موی سر نوزاد و پرپشتی آن یکی از دغدغه والدینی است که کودکی با حجم موی کم و تارهای نازک دارند. در این مقاله از کودکو راهکارهایی برای پرپشت شدن موی کودک پرداختیم. حالا می‌دانیم که استفاده از روتین شستشو با شامپویی که معتبر است برای کم کردن چربی سر مهم است. این شامپوها بر خلاف شامپو کودک نامناسب پوست سر را خشک نمی‌کنند و رطوبت رسانی کافی دارند. برای خریداری روتین شستشو، می‌توانید با بهترین قیمت از فروشگاه سیسمونی به‌صورت اینترنتی خریداری کنید.

بنابراین فولیکول مو فرصت رشد دارد. استفاده از ماساژ با روغن‌های طبیعی، استفاده از تایم شکم برای نوزادان و همچنین تغذیه مناسب بسیار مهم است. استفاده از مواد غذایی که به تفصیل در بخش راهکارها توضیح دادیم بستری برای رشد تاره موی ضخیم و حجم موی بیشتر فراهم می‌کند. اما از یاد نبرید یک نوزاد هنگام تولد می‌تواند کم مو یا طاس یا پر مو باشد.

همانطور که نوزادان رشد می‌کنند، موهای آن‌ها از نظر حالت و رنگ تغییر می‌کند. این موضوع به دلایل زمینه ژنتیکی آن‌ها است. ولی حجم نهایی موی سر کودک در سنین ۵ یا ۶ سالگی مشخص می‌شود. بنابراین بهترین راهکار این است که ویژگی‌های ظاهری دلبند خود را بپذیریم و سعی کنیم بستری مناسب برای رشد بهتر این ویژگی‌ها فراهم کنیم.

نظر بگذارید