راﻫﻨﻤﺎی شستن لباس نوزاد با ماشین لباسشویی، دست و مینی واش

بسیاری از والدین شستن لباس نوزاد بعد از هر بار استفاده را یک کار لازم و ضروری می‌دانند. از نظر اصولی نیز دفعات شستشوی لباس نوزاد تا حد زیادی به دفعات پوشیدن و میزان کثیفی لباس بستگی دارد. به طور کلی بهتر است پس از هر بار پوشاندن لباس به نوزاد آن را بشویید

اگر به دنبال نکاتی در مورد نحوه صحیح شستن لباس های کودک هستید، با ما همراه باشید. در این راهنمای کامل، همه نکته‌هایی را که باید هنگام شست‌و‌شو لباس کودک بدانید و بهترین روش‌ برای شستشو را مورد بحث قرار می‌دهیم.

اهمیت شستن لباس نوزاد

شستن منظم لباس‌ها و ملحفه‌های نوزاد به عنوان یک سد دفاعی قوی در برابر انواع میکروب‌ها، از جمله باکتری‌ها، ویروس‌ها و انگل‌ها عمل می‌کند. این عمل نه تنها آلودگی‌ها و مواد تحریک‌کننده را از بین می‌برد بلکه از بروز بیماری‌های عفونی همچون اسهال، عفونت‌های تنفسی و پوستی نیز پیشگیری می‌کند. از آن جایی که نوزاد سیستم ایمنی ضعیفی دارد، شستشوی لباس او از اهمیت بسیار ویژه ای برخوردار است.

شستن لباس نوزاد قبل از استفاده

طبق مقاله سایت معتبر WECASA، قبل از اینکه لباس‌های نوزاد را بپوشانید، آن‌ها را بشویید، زیرا لباس‌های نو ممکن است در فرآیند تولید و نگهداری دچار آلودگی شده باشند.

ریحانا جونز؛ پرستار سابق بخش مراقبت های ویژه نوزادان می‌گوید: شست‌و‌شو لباس‌های نوزاد قبل از استفاده از آنها به از بین بردن گرد و غبار، کثیفی و ذرات حساسیت‌زا کمک می‌کند و پوشیدن لباس‌ها را برای نوزاد راحت‌تر می‌کند.

همچنین حتما بعد از هر بار حمام کردن نوزاد، لباس‌های او را بشویید. حتی اگر نصف روز یا یک روز از حمام قبلی او می‌گذرد.

بهترین شوینده لباس نوزاد

بهترین شوینده لباس نوزاد

به طور کلی انواع بهترین شوینده لباس نوزاد عبارت اند از:

  • مایع شوینده مخصوص نوزاد
  • پودر صابون

در ادامه در خصوص هر یک از انواع شوینده‌های بالا توضیح می‌دهیم.

شستن لباس نوزاد با مایع شوینده مخصوص نوزاد

برای شستشوی لباس نوزاد بهتر است از شوینده‌های ملایمی استفاده کنید که به طور خاص برای نوزادان طراحی شده اند. این شوینده‌ها معمولا عطر و رایحه تندی ندارند و با توجه به شرایط ویژه نوزاد تولید شده اند. برخلاف شوینده‌های معمولی که ممکن است حاوی مواد شیمیایی خشن، عطرها و رنگ‌ها باشند، شوینده‌های کودک معمولاً فاقد این مواد محرک هستند.

بنابراین شوینده‌های مخصوص نوزاد به جلوگیری از مشکلات پوستی مانند بثورات، خشکی و واکنش‌های آلرژیک کمک می‌کنند. حتی بهتر است از شوینده لباس کودک هیپو آلرژی یا ضد آلرژی استفاده کنید تا خیالتان راحت باشد.

خرید مایع لباسشویی کودک

خرید مایع شوینده لباس نوزاد

شستن لباس نوزاد با پودر صابون

استفاده از صابون‌های عطری برای شستن لباس نوزاد درست نیست چون ممکن است برای کودک حساسیت زا باشد و بهتر است از صابون رختشویی با بوی ملایم استفاده کنید. اگر تمایل دارید شستن لباس نوزاد با پودر صابون را امتحان کنید حتما دقت کنید که بدن نوزاد بعد از استفاده از لباس نسبت به پودر صابون حساسیت نشان ندهد.

آیا شستشوی لباس نوزاد با شامپو بچه امکان پذیر است؟

شامپو بچه معمولاً فاقد مواد شیمیایی مضر مانند سولفات‌ است که ممکن است برای پوست حساس نوزادان مضر باشد. بنابراین احتمال بروز حساسیت کمتر است. به دلیل فرمولاسیون نرم‌کننده شامپوهای بچه، لباس‌ها ممکن است نرم‌تر از زمانی که با شوینده‌های معمولی شسته شوند، به نظر برسند. شامپو بچه ممکن است نتواند به اندازه شوینده‌های مخصوص لباس نوزاد یا مواد شوینده معمولی قدرت پاک‌کنندگی کافی داشته باشد.

چون شامپو بچه معمولاً در آب به راحتی حل نمی‌شود، ممکن است نیاز به شست‌وشوی بیشتر لباس باشد. شامپو بچه ممکن است نتواند بوی بد لباس‌ها را به خوبی از بین ببرد، مخصوصاً اگر لباس‌ها بوی شیر، ادرار یا غذا را گرفته باشند. برعکس تصور بسیاری از مردم، شامپو بچه معمولاً برای پوست نوزادانی که مستعد حساسیت یا خشکی هستند، ایمن‌تر از شوینده‌های معمولی است. حتی دیده می شود که دلیل ملایم بودن آن، بسیاری از والدین لباس‌های خود را نیز با شامپو بچه می‌شویند.

آیا شستن لباس نوزاد با صابون گلنار ممکن است؟

در قدیم برای شستن لباس نوزاد از صابون گلنار استفاده می‌کردند. صابون گلنار یک برند رایج و مقرون به صرفه است که برای شست‌وشو در بسیاری از خانه‌ها استفاده می‌شود. از این رو برخی از والدین به دلیل دسترسی آسان و هزینه کم، آن را برای شستن لباس‌های نوزاد به کار می‌برند. با پیشرفت تکنولوژی و رواج صابون‌های بچه، رفته رفته صابون گلنار کنار گذاشته شد، زیرا به عنوان صابونی که بودار است و برای نوزاد حساسیت زا است، تلقی شد.

اگر قصد شستن لباس نوزاد با صابون گلنار را دارید، حتماً باید پس از شست‌وشو، لباس‌ها را به دقت آبکشی کنید تا هیچ گونه بقایای صابون روی لباس‌ها باقی نماند.

آیا شستن لباس نوزاد با مایع ظرفشویی درست است؟
خیر، استفاده از مایع ظرفشویی برای شستن لباس نوزاد توصیه نمی‌شود. فرمولاسیون مایع ظرفشویی برای شستن چربی ظروف تولید شده و معمولا دارای سورفکتانت بیشتر و قوی‌تری نسبت به مایع لباس است و ممکن است پوست حساس کودک را تحریک کنند. در مقابل، شوینده‌های لباس‌های کودک به‌طور خاص فرموله شده‌اند تا ملایم و ضد حساسیت باشند.
آیا شستن لباس‌های نوزادی با وایتکس امکانپذیر است؟
خیر به هیچ عنوان از نرم‌کننده و وایتکس یا سفیدکننده برای شستشوی لباس نوزاد استفاده نکنید. این مواد می‌توانند باعث حساسیت و انواع بثورات پوستی در نوزاد شوند.
آیا شستن لباس‌های نوزاد با مایع لباسشویی معمولی توصیه می‌شود؟
خیر، نباید از مواد شوینده معمولی برای شستن لباس کودک استفاده کنید. استفاده از محصولات بزرگسالان و معمولی باعث تحریک پوست کودک می‌شود.

مراحل شستن لباس نوزاد با ماشین لباسشویی

برای والدین پرمشغله‌ای که چندین کار را انجام می‌دهند، استفاده از ماشین لباسشویی راحت‌ترین روش برای تمیز کردن لباس‌های کودک است. حتماً دستورالعمل‌های مراقبت روی برچسب لباس را رعایت کنید زیرا ممکن است برخی از پارچه‌ها نیاز به شستشوی دستی و خشک کردن با هوا داشته باشند.

دکمه شستشوی لباس کودک با ماشین لباسشویی چیست؟
در برخی ماشین لباسشویی‌ها دکمه حالت مراقبت از لباس کودک وجود دارد که با عبارت‌هایی مثل: “Baby care” یا “Baby wear” نمایش داده می‌شوند. همچنین برخی از ماشین‌های لباسشویی دارای تنظیمات مخصوص مراقبت از لباس کودک هستند. این برنامه برای شستشوی ملایم لباس‌های کودک طراحی شده و از دمای آب پایین‌تر و حرکت ملایم‌تر استفاده می‌کند.
دمای مناسب برای شستشوی لباس نوزاد در ماشین لباسشویی چیست؟

برای شستن لباس نوزاد در لباسشویی باید درجه آب را بر روی 20 درجه سانتی گراد تنظیم کنید.

در ادامه مراحل شستشوی لباس نوزاد با ماشین لباسشویی شرح داده شده است:

مرحله ۱: لباس‌های کودک را از بقیه لباس‌ها جدا کنید

پوست کودک ظریف و حساس است و باید لباس کودک را جدا از لباس بزرگسالان در ماشین لباسشویی بندازید.

مرحله ۲: برچسب مراقبت از لباس را بررسی کنید

قبل از شروع شستن لباس نوزاد، همیشه برچسب لباس‌شویی هر لباس را بررسی کنید تا مطمئن شوید که از دمای شستشوی صحیح استفاده می‌کنید. ممکن است متوجه شوید که لباس‌ها با پارچه‌های مختلف نیاز به شستشو با دمای متفاوت دارند.

مرحله ۳: قبل از شستشو لکه‌گیری کنید

لباس نوزاد معمولا دارای لکه ناشی از شیر خوردن، عاروق زدن، لکه پی‌پی یا لکه غذای کمکی است. برای اینکه لکه کاملا تمیز شود، ابتدا باید بخشی از لباس که لکه دارد را درون محلولی که ترکیبی از آب و لکه‌بر است یکی دو ساعتی بخوابانید.

مرحله۴: لباس را به صورت مناسب در ماشین لباسشویی بگذارید

قبل از شروع شستشو لباس نوزاد، با بستن دکمه‌ها و زیپ لباس و نیز چرخاندن هر لباس از داخل به بیرون (پشت و رو کردن) برای محافظت از پارچه و درز، به محافظت از لباس‌های کودک در برابر سایش در ماشین لباسشویی کمک کنید. وسایل کوچک مانند جوراب را هم در یک کیسه مشبک مخصوص لباسشویی قرار دهید تا کش آن خراب نشود. همچنین لازم است لباس‌هایی نظیر قنداق که چسب دارند را همراه لباس‌های دیگر نشویید.

مرحله ۵: مواد شوینده را اضافه و نوع شستشو را انتخاب کنید

برای شستن لباس نوزاد از یک شوینده ملایم و ترجیحاً بدون عطر استفاده کنید. شوینده‌های مناسب را قبلا در این مقاله معرفی کرده‌ایم.

لباس‌های کودک را معمولاً می‌توان با آب گرم در چرخه شستشوی «معمولی» بسته به جنس پارچه شست. قبل از انتخاب دمای شستشو، حتماً برچسب درجه دمای قابل شستشو را چک کنید. اگر ممکن است یک دور بیشتر برای آبکشی را انتخاب کنید تا مطمئن شوید که باقی مانده لکه بر و مایع لباسشویی کاملاً شسته می‌شود.

 

شستن لباس نوزاد با مینی‌ واش

خرید مینی واش کودک

خرید مینی‌واش

اگر می‌خواهید لباس نوزاد را با فاصله کم و در حجم کم بشویید و این کار با لباسشویی بزرگسالان امکانپذیر نیست توصیه ما استفاده از مینی واش است. به علت محور عمودی چرخش پروانه و شستشوی دوطرفه این دستگاه، استفاده از آن همانند شست و شو لباس نوزاد با دست است. مینی واش‌ها بر اساس درجه اتوماتیک بودن متفاوت هستند. بنابراین قبل از هر اقدامی برای شستشوی لباس کودک دفترچه راهنمای مینی واش را به خوبی مطالعه کنید.

اما به طور کلی هنگام استفاده از مینی‌واش کافی است این مراحل را انجام دهید:

مرحله ۱: مرتب و جدا کردن لباس‌های نوزاد

لباس های نوزاد را بر اساس رنگ و جنس پارچه جدا کنید و با توجه به برچسب لباس (میزان تحمل درجه گرمای آب) در دسته‌های جداگانه برای شستشو قرار دهید. حجم کمی از لباس‌ها را برای شستشو انتخاب کنید. این حجم به تک مخزن بودن، نیمه اتوماتیک بودن یا فول اتوماتیک بودن دستگاه بستگی دارد.

مرحله ۲: لکه بری قبل از شستشو با مینی‌واش

اگر لباس نوزاد دارای لکه است، قبل از شست و شو با مینی‌واش لباس‌ها را در مواد شوینده لکه بر دارای آنزیم قرار دهید. این کار نتیجه شستشوی لباس نوزاد با مینی واش را بسیار بهتر می‌کند.

مرحله ۳: استفاده از مایع لباس‌شویی نوزاد

لباس ها را دقایقی با شوینده خیس کنید تا مواد شوینده به آنها نفوذ کرده و تمیز شوند.

مرحله ۴: اجرا برنامه شستشو

برنامه شستشو را در مینی واش اجرا کنید. سپس لباس‌ها را به طور کامل با آب تمیز بشویید تا باقیمانده مواد شوینده پاک شود.

مراحل شستشوی لباس نوزاد با دست

برای شستشوی لباس نوزاد با دست می‌توانید مراحل زیر را طی کنید.

مرحله ۱: دستان خود را بشویید

با شستن کامل دست‌ها شروع کنید تا از ورود هرگونه آلودگی یا میکروب به لباس نوزاد جلوگیری کنید.

مرحله ۲: لباس‌های تیره و روشن را از هم جدا کنید

لباس‌ها را طبق رنگ‌بندی جدا کنید تا هنگام شستن، لباس‌ها بهم رنگ ندهند.

مرحله ۳: لگن آب را پر کنید و شوینده را اضافه کنید

از وان پر از آب ولرم و یک شوینده مناسب برای نوزاد استفاده کنید. معمولا توصیه می‌شود از دمای ۳۰ درجه برای شستشوی دستی لباس نوزاد استفاده کنید. لباس نوزاد را باید ۳۰ دقیقه در محلول آب و مایع شستشو نگه دارید و سپس آبکشی کنید. آب اضافه لباس را بدون اینکه زیاد آن را بپیچانید، بگیرید. جنس لباس نوزاد ظریف است و این پیچاندن یا فشار اوردن برای آبگیری، می‌تواند موجب کشیدگی لباس شود.

مرحله ۴: خشک کردن لباس

لباس ها را روی بند لباس آویزان کنید تا به طور طبیعی و با هوای آزاد خشک شوند. اگر ترجیح می‌دهید از خشک‌کن استفاده کنید، از دمای پایین‌تر استفاده کنید تا لباس ‌ها چروک نشوند.

ضد عفونی کردن لباس نوزاد

ضد عفونی کردن لباس نوزاد به معنای شناسایی و از بین بردن کامل لکه‌های لباس است. اگر لکه شیر یا غذا از لباس نوزاد پاک نشود و کار شستن لباس نوزاد را شروع کنید نتیجه مطلوبی نخواهد داشت چون این لکه‌ها محل خوبی برای رشد میکروب می‌شوند.

رد آب دهان نوزاد و تف این کوچولوها می‌تواند روی لباس بماند و باکتری ها را جذب کند. لکه‌های باقی مانده که ممکن است پروتپینی نیز باشند باکتری ها را به خود جذب می‌کنند و نوزاد در خطر بیمارشدن قرار می‌گیرد.

برای ضدعفونی کردن لباس نوزاد مراحل زیر را طی کنید:

  1. برای ضدعفونی کردن، باید ابتدا نوع لک را تشخیص دهید و با لکه بر مناسب آن را لکه زدایی کنید.
  2. سپس باید محل لک را ضدعفونی کنید. یک روش مطلوب برای ضدعفونی کردن لباس نوزاد استفاده از سرکه است. سرکه را به مقدار کم با دو لیوان آب مخلوط کنید. تا به شدت رقیق شود. سپس لباس لکه زدایی شده را در سرکه و آب رقیق شده خیس کنید.
  3. پس از چند دقیقه خیساندن لباس، آن را با آب سرد بشویید و در معرض هوا و آفتاب قرار دهید تا کاملا بهداشتی خشک و ضدعفونی شود.
  4. یادتان باشد هرگز از محلول شیمیایی برای ضدعفونی کردن لباس نوزاد استفاده نکنید.

چطور از شر لکه‌های سرسخت و قدیمی روی لباس نوزاد راحت شویم؟

هنگام شستن لباس نوزاد مهم است زمانی که لکه هنوز تازه است، آن را بشویید. اگر لکه قدیمی است باید وقت بیشتری برای پاک کردن آن بگذارید. لباس لک را حدود یک یا دو ساعت در محلول آب سرد و لکه‌بر قرار دهید. سپس بشویید و ببینید لکه از بین می رود یا خیر. اگر همچنان لک باقی است، چرخه شستشو را تکرار کنید و نگذارید لباس نوزاد خشک شود. زیرا خشک شدن لباس ممکن است لکه را قبل از اینکه کاملاً از بین برود، تثبیت کند. لکه‌بر مخصوص لباس نوزاد، هم به صورت مایع هم صابون و هم اسپری در بازار موجود است.

همچنین می‌توانید از روش‌های زیر برای از بین بردن لکه‌ها استفاده کنید:

  • جوش شیرین: لکه را با آب سرد خیس کنید و جوش شیرین را روی لکه بپاشید و بگذارید مدتی بماند. سپس، لباس را بشویید.
  • سرکه سفید: لکه را با آب سرد خیس کنید و محلول مساوی آب و سرکه سفید را روی لکه بریزید. بگذارید مدتی بماند و سپس لباس را بشویید.
  • آب لیمو: آب لیمو را روی لکه بریزید و بگذارید چند دقیقه بماند. سپس لباس را در معرض نور خورشید قرار دهید. در آخر لباس را بشویید.

نکات طلایی در شستن لباس نوزاد

رعایت بعضی از نکات می‌تواند کار شستن لباس نوزاد را برای شما راحت‌تر کند مثلا:

  • خیلی خوب است که لباس نوزاد را پس از استفاده از خشک کن سریع از دستگاه خارج کنید. دلیل این موضوع آن است که باقیماندن لباس در خشک کن و نیز خشک کردن نادرست لباس نوزاد می‌تواند منجر به رشد قارچ یا کپک روی لباس شود و لباس بو بگیرد. از طرفی استفاده از حرارت زیاد خشک کن هم ممکن است به بافت پارچه‌های ظریف آسیب برساند.
  • وقتی لباس نوزاد به شدت کثیف است نباید با آب داغ شسته شود. آب بسیار داغ هم لک را تثبیت می‌کند و هم بافت لباس را از بین می‌برد. بهتر است قبل از شروع فرآیند شستشو با دست، ابتدا لباس را زیر آب سرد بشویید.
  • شستن لباس‌های کودک همزمان با لباس‌های دیگر اعضای خانواده می‌ تواند خطر آلوده شدن لباس کودک را به همراه داشته باشد.
  • اگر پوست کودک بسیار حساس است و نگران این موضوع هستید، دکتر کازلوسکایا پیشنهاد می‌کند پس از پایان کار ماشین دوباره دکمه شستشو را بزنید. او می‌گوید: «یک شستشوی مجدد کمک می‌کند تا اطمینان حاصل شود که تمام باقی‌مانده‌های مواد شوینده به طور کامل پاک می‌شوند. این مرحله بسیار مهم است، زیرا باقی مانده مواد شوینده می‌تواند پوست حساس کودک را تحریک کند. یک شستشوی کامل تضمین می‌کند که لباس کودک شما عاری از محرک‌های آلرژیک است.
  • استفاده از نرم‌کننده و سفیدکننده هنگام شستشوی لباس نوزاد ممنوع است. چون احتمالا نوزادان تازه متولد شده به مواد شیمیایی که ممکن است در این محصولات وجود داشته باشد حساسیت نشان می‌دهند. همچنین برخی از لباس‌های نوزاد دارای روکش‌های مقاوم در برابر شعله هستند که ممکن است توسط نرم‌کننده‌ها آسیب ببیند.
  • سعی کنید از کهنه بچه استفاده نکنید چون برای شستن آن دردسر زیادی خواهید داشت.

سوالات متداول

چگونه لباس‌های پشمی نوزاد را بشوییم؟

لباس پشمی نوزاد را باید با شستشوی دستی و با آبی که داغ نیست و دمای آن ملایم است بشویید. هنگام آبکشی لباس را زیاد فشار ندهید تا الیاف آن آسیب نبیند. همچنین لباس را به صورت آویزان خشک نکنید بلکه لباس را روی لباس خشک کن قرار دهید و آویزان نکنید، زیرا کش می‌آید.

بهترین راه برای از بین بردن لکه از لباس نوزاد چیست؟

بهترین راه برای از بین بردن لکه‌های لباس نوزاد این است که قبل از شستن لباس نوزاد لکه گیری کنید. این کار کمک می‌کند تا مطمئن شوید که لکه‌ها در شستشو از بین می‌روند و لباس آسیب نمی‌بیند. همچنین از آب داغ استفاده نکنید.

چه دمایی برای شستن لباس نوزاد بهتر است؟

دمای ایده آل برای شستن بیشتر لباس های نوزاد بین ۳۰ تا ۴۰ درجه سانتیگراد است. این محدوده به طور موثر بدون خطر آسیب به پارچه لباس، آن را تمیز می‌کند.

چگونه لکه‌های زرد را از روی لباس نوزاد ببریم؟

در یک کاسه یا بطری اسپری، 3 قاشق غذاخوری مایع ظرفشویی، 3 قاشق غذاخوری جوش شیرین و ½ فنجان آب اکسیژنه را با هم مخلوط کنید. این محلول سفید کننده را به طور سخاوتمندانه روی لکه زرد بمالید و یک ساعت بگذارید بماند. لباس را با آب سرد مانند همیشه بشویید و خشک کنید.

آیا می‌شود لباس نوزاد را در لباسشویی شست؟

اکثر لباس‌های کودک را می‌توان با ماشین لباسشویی شست و خشک کرد یا آن را به خشکشویی برد، فقط مطمئن شوید که دستورالعمل‌های مراقبت روی برچسب لباس را دنبال کنید، زیرا برخی از پارچه‌ها ممکن است نیاز به شستشوی دستی و خشک شدن در هوا داشته باشند. همچنین بسیاری از ماشین‌های لباسشویی حتی دارای دکمه “مراقبت از کودک” هستند. فقط مطمئن شوید که از مواد شوینده، دما و تنظیمات مناسب استفاده می‌کنید.

جمع‌بندی

در این مقاله از فروشگاه سیسمونی کودکو با نکات طلایی شستن لباس نوزاد آشنا شدیم. یادتان باشد یک قاعده کلی را برای شستن لباس کودک رعایت کنید؛ شست و شو لباس حداقل یک بار پس از خرید ( قبل از اینکه کودک اولین بار بپوشد) و شست و شو بعد از هر بار پوشاندن لباس به کودک مخصوصا اگر لباس لک‌دار یا خیس باشد.

هر دو روش دستی و استفاده از ماشین لباس‌شویی برای شستشوی لباس نوزاد صحیح است، اما باید نکات مهم را هنگام این کار رعایت کنید. نکته مهم دیگر این است که قبل از شستن لباس آنها حتما اگر لباس دارای لک است، آن را لکه‌گیری کنید تا خیالتان از بابت پاک شدن لکه هنگام شستشو راحت باشد. فراموش نکنید که برای مواظبت از پوست حساس نوزادان حتما از مواد شوینده مخصوص لباس کودک که برای این فرشته‌های کوچک طراحی و تولید شده استفاده کنید.

نظر بگذارید